OneMedin haavanhoidon tiimi täydentyi keväällä, kun Krista Johansson aloitti haavanhoidon, sidonnan ja kipsauksen tuoteryhmäpäällikkönä. Johansson toimii tiiviinä työparina haanvanhoidon asiantuntija Piia Grek-Stjernbergin kanssa. OneMedin koko kymmenpäisen kokeneen tiimin missiona on viedä eteenpäin uuden vaikuttavuusperusteisen haavanhoidon ilosanomaa, mitä tukee tiimiläisten vahva terveydenhuollon koulutustausta.
Neljän vuoden tauon jälkeen OneMedille palanneella Johanssonilla on tulosvastuu haavanhoitotuotteiden eri valmistajien valikoimasta, sen käyttöä tukevasta koulutuksesta sekä tuotteet ja koulutuksen sisältävän kokonaisuuden myynnistä ja markkinointiviestinnästä. Grek-Stjernberg vastaa hänen työparinaan OneWound-haavanhoidon koulutuskokonaisuudesta sekä sen kehittämisestä, myynnistä ja markkinoinnista.
OneMedin tavoite on auttaa kuntia ja sairaanhoitopiirejä säästämään ja parantamaan hoidon laatua samanaikaisesti. Sen Ruotsista Suomeen tuoma vaikuttavuusperusteinen haavanhoidon hankintamalli sekä pienentää kustannuksia, parantaa hoitajien työtyytyväisyyttä että lyhentää kuukausilla kroonisten haavojen paranemisaikaa. Malli tarjoaa merkittävän edistysaskeleen Suomen terveydenhuoltoon, sillä kroonisten haavojen hoitokulu on noin 600–1000 miljoonaa vuodessa. Se tarjoaa tehostuneen haavanhoidon myötä avaimia myös hoitajapulaan.
- Kristan myötä saimme tiimiin vahvan haavanhoidon ja terveydenhuollon toimintaympäristön osaajan. Hänellä on monipuolista kokemusta myös terveysteknologian parissa työskentelystä, mikä on iso plussa, Grek-Stjernberg iloitsee.
Terveysteknologia on 2020-luvun kroonisten haavojen hoidossa tärkeää. OneMedin haavanhoidon malli sisältää tekoälyyn perustuvan mobiilisovelluksen, joka tukee muun muassa lähi-, perus- ja sairaanhoitajien työtä ja toimii koko hoitoyksikön johtamisen tukena. Sovelluksen avulla yksikön johtajalla on näkymä yksikkönsä haavatilanteeseen lukumäärissä ja tilastoina.
OneMed on kouluttanut kroonisten haavojen hoitoon jo lähes tuhat hoitajaa kymmenellä suomalaispaikkakunnalla. Tämän seurauksena yksiköt ovat säästäneet sidostarvike-, matka- ja henkilöstökuluja noin 80 prosenttia. Mikä tärkeintä, vaikeista haavoista parantuneiden ihmisten kärsimys on lyhentynyt kuukausia.
- Jos kunnat ja sairaanhoitopiirit ottavat OneMedin koulutusmallin ja valmiit mittarimme osaksi hankintojaan, säästöt ovat Suomen tasolla 100 miljoonaa. Jatkamme uutena työparina vaikuttavuusperusteisen haavanhoidon hankintamallin ilosanoman eteenpäin viemistä sekä koulutuskokonaisuuksia, kertoo Johansson.
Vaikuttavuusperusteinen haavanhoidon hankinta tarkoittaa sitä, että sairaanhoitopiiri tai kunta hankkii kokonaisuuden: laajasti soveltuvan tuotevalikoiman, haavanhoidon koulutusmallin sekä tulosten mittaamisen. Tuotevalikoima on valmistajariippumaton kokonaisuus ja joustaa koko sopimuskauden ajan. Haavanhoidon koulutusmalli puolestaan sisältää muun muassa teoriaopetusta, käytännön harjoittelua sekä OneWound-mobiilisovelluksen hoitajien vuorovaikutteiseen tukemiseen ja tulosten seuraamiseen.